Most a dohányzás egy olyan módját szeretném bemutatni, ami nem jár füsttel, kellemetlen szaggal, és másokat nem zavar. Talán ez a füst nélküli dohányzási forma a legnépszerűbb: a tubákolás.

A tubák, vagy eredeti nevén burnót nagyon finomra őrölt dohány, amit gyakran édes aromákkal fűszereznek. Ezt a finom port az orrba szívják fel, ahol a nyálkahártyán keresztül jut a keringésbe a nikotin. A dohányzásnak ez a fajtája a 17-18. századi Amerikában és Európában volt népszerű. Manapság már szinte csak Dél-Afrika egyes részein használják a bantuk, azonban bármelyik trafikban hozzájuthatunk itthon is ehhez a termékhez 200-300 forint ellenében. 

Természetesen a dohányzásnak ez a fajtája sem egészséges, azonban koránt sem olyan káros, mint a többi. Ennek oka az, hogy az orr nyálkahártyája 2-3 hetente megújul, így nem keletkezhet maradandó károsodás, elváltozás.

Szerző: Smokerboy  2011.02.09. 19:02 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szipka.blog.hu/api/trackback/id/tr52649826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása